facebook

Країни ЄС і НАТО повинні підтримати Україну в умовах російської агресії

Армія і флот РФ продовжують агресивні військові дії поблизу кордонів країн НАТО, в тому числі і в регіоні Балтійського моря.

За повідомленням порталу DELFI, таку заяву в четвер, 14 травня, на зборах міністрів закордонних справ країн-учасниць НАТО в Анталії (Туреччина) зробив глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич.

“Ми бачимо, що число польотів російської військової авіації біля країн НАТО не



зменшується. Кримський півострів окупований, а регіон Чорного моря піддається ними мілітаризації“, – оголосив Рінкевич, додавши, що “поведінка Росії не змінилася, тому співпраця НАТО з РФ призупинена”.

Раніше Рінкевич заявив, що наступного тижня саміт Східного партнерства в Ризі буде “самітом воєнного часу“.

Він зазначив, що саміт стане найважливішою зовнішньополітичною подією, яка пройде в дуже складній геополітичній ситуації.

“Значною мірою це буде саміт воєнного часу, з урахуванням подій на сході України“, – сказав міністр. Він підкреслив, що країнам ЄС належить домовитися про єдиний і чіткий політичний обов’язок продовжувати проект Східного партнерства, підтримуючи країни, які проводять реальні реформи та уклали договори про асоціацію – Україну, Молдову і Грузію.

Джерело – http://ru.delfi.lt/abroad/global/glava-mid-latvii-ministram-stran-nato-chto-rossiya-ne-izmenilas.d?id=67976668

Читайте також:  Як бізнесу втриматися в умовах війни?

Шукайте деталі в групі Facebook