facebook

З 1 травня в Україні тариф на газ зросте до 10 грн: “Нафтогаз” уже розсилає офіційні листи газзбутам

З 1 травня вартість одного кубометра газу для населення зросте до 10 гривень. Відповідні офіційні листи НАК “Нафтогаз” уже розсилає газзбутам.



Про це повідомляє прес-служба ТОВ “Львівгаз збут”.

НАК “Нафтогаз України” надіслав на адресу “Львівгаз збуту” проект додаткової угоди до договору на поставку газу для населення, в якій від 1 травня 2019 року оптова ціна газу для населення без врахування транспортних складових збільшується від 7 482,61 до 8 621,76 грн за тис. куб м. Це на 1 139,15 грн або 15% більше, аніж діюча ціна. При цьому тарифи на транспортування і розподіл газу залишаються незмінними.

“Додаткова угода від НАКу, котру ми отримали днями, передбачає, що ціна на газ для наших клієнтів – населення, збільшується на 15% і почне діяти від 1 травня. Державна монополія відверто ігнорує вказівки Уряду (Постанова №293 від 03.04.19р.), та збільшує ціну всупереч тому, що ринкові ціни знижуються”, – наголошує Директор ТОВ “Львівгаз збут” Наталія Лавриненко.

У компанії стверджують, що в результаті такого кроку державної газової монополії НАК “Нафтогаз України” роздрібна ціна газу для населення збільшиться до 9,72 грн куб.м. Частка групи “Нафтогаз” в цій ціні зросте майже до 92% (зараз вона становить 90%).

“Львівгаз збут” в минулому місяці вже звертався до НАК “Нафтогаз України” з проханням зменшити ціну на газ для населення у зв’язку з продовженням зниження цін на ринку газу. У відповідь “Нафтогаз” відмовився знижувати вартість газу.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставкою голові правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрію Коболєву, якщо до 24 квітня компанія не встановить ціну на газ для населення нижче гранично встановленої ціни у розмірі 8,55 грн за кубічний метр.

Читайте також:  А субсидiї таки перерахують - Кабмін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.