facebook

На Закарпатті одному з 10 «Неймовірних сіл України» Нідерланди подарували 10 тиc. тюльпанів (+ФОТО)

Справжня маленька Голландія з’явилася в селі Невицьке, що на Закарпатті. Там висадили 10 тисяч тюльпанів, що стали справжньою окрасою села і вже привабили тисячі туристів.



Квітковий об’єкт реалізували за підтримки Нідерландів. Він з’явився у рамках Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України», де у подарунок від посольства Королівства Нідерландів Невицьке ‒ як одне з 10 сіл – фіналістів отримало клумбу з тюльпанів.

Осінню минулого року було висаджено 10 тисяч цибулин, а декоратор Ростислав Переверзєв зініціював облаштування квіткового об’єкту.

Облаштували його на в’їзді в село поблизу дороги і саме завдяки цьому квіткова принада впадає в око багатьом туристам, що зупиняються біля дороги, аби сфотографуватися з неймовірною красою.

«Днями на відкриття нашої маленької Голландії приїздили наші партнери з Нідерландів. Вони були вражені тим, як ми втілили цей проект. 40 місцевих мешканців брали участь у створенні цієї тюльпанової долини, всі працювали на спільний результат – ми хочемо залучити до нас якомога більше туристів, аби люди приїжджали і милувалися красою нашого села, а разом з тим й іншими принадами, які ми створюємо.

Дуже хочемо бути туристично привабливими. В планах – розмножувати тюльпани, адже це унікальні сорти, яких в Україні не знайти. Кошти від продажу хочемо вкладати далі в цю ж долину – замовимо спеціальне освітлення, горщики для квітів і ковані вазони – іноземні партнери вже готові нам в цьому допомагати, бо бачать всю серйозність з якою ми підійшли до роботи.

Зокрема, голландці готові допомогти у встановленні вуличного освітлення на цій ділянці, яке працюватиме на сонячних батареях», – повідомив в коментарі власному кореспонденті IA ZIK сільський голова Невицького – Михайло Лаба.

Читайте також:  Лікарський маразм: На Закарпатті звільнений лікар прийшов у лікарню чергувати замість дружини (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.