facebook

Порошенко назвав московських бойовиків на Донбасі «повстанцями»

Чинний Президент і кандидат у Президенти України Петро Порошенко назвав московських бойовиків, які воюють проти України на Донбасі, «повстанцями».

На відповідну заяву, опубліковану на сайті Президента України, звернула увагу журналістка Тетяна Висоцька після того, як кандидат у Президенти Володимир Зеленський так само назвав бойовиків «повстанцями», а Порошенко обурився цим.

«Ви ж знаєте, що я завжди за правду. І хоч сама переконана, що на окупованому Донбасі воюють не повстанці, а російські війська, їхні найманці та колаборанти, не дозволю спекулювати цим питанням чинному президентові. Бо Петро Порошенко – сам називав наших ворогів «повстанцями», – пише Висоцька у своєму «Фейсбуці».

Журналістка прикріпила скріншот повідомлення зі сайту Президента України, а саме промову Петра Порошенка у Цюріхському Університеті від 20 січня 2015 року.

«Я вступив на свою посаду як Президент Миру. Підписавши Мінські домовленості, я оголосив про припинення вогню і почав реалізовувати всі пункти, без винятку, підписані представниками України, Росії та ПОВСТАНЦЯМИ», – йдеться в тексті промови. «Лінк у першому коментарі. Скріншот зробила. Вони, певно, скоро цю публікацію видалять чи виправлять, але текст промови можна нагуглити ще десь в інтернеті», – додала Висоцька.

Нагадаємо, 19 квітня під час дебатів на НСК «Олімпійський» кандидат у Президенти України Володимир Зеленський, говорячи про бойовиків «ЛНР» і «ДНР», назвав їх повстанцями. Після цього чинний Президент Петро Порошенко зробив низку гнівних заяв у бік Зеленського.

Читайте також:  Після 2 років роботи: дочка Євгена Кошового вирішила знову взяти участь в шоу “Голос Діти”

Шукайте деталі в групі Facebook