facebook

У Тернополі солдату-строковику військової частини Нацгвардії загрожує до 10 років в’язниці за побиття колеги по службі

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м.Львові, за процесуального керівництва військової прокуратури Тернопільського гарнізону Західного регіону, завершили досудове розслідування стосовно солдата-строковика, внаслідок дій якого молодший колега по службі втратив селезінку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший солдат однієї з військових частин Національної гвардії, розташованої у місті Тернополі, систематично застосовував фізичне насилля до іншого солдата-строковика. Постраждалий на момент конфлікту проходив службу лише два місяці.

Так, у грудні 2018 року, діючи у порушення статутних відносин, старший солдат протягом кількох днів періодично завдавав удари кулаком в груди постраждалому, а згодом бив у ділянку, де розташована селезінка.

Внаслідок таких дій, солдат строкової служби отримав травму живота у вигляді розриву селезінки, що згодом призвело до видалення травмованого органу. Ці травми судово-медичною експертизою кваліфіковані як тяжкі тілесні ушкодження.

За результатами досудового розслідування, слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, дії старшого солдата кваліфіковані як «порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що спричинили тяжкі наслідки» (ч.1 та ч. 3 ст. 406 Кримінального кодексу України).

Кримінальне провадження скеровано до Тернопільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини, старшому солдату Національної гвардії загрожує до 10 років позбавлення волі.




Фото ілюстративне

Читайте також:  Звела з розуму: у Мережі з’явилися спокусливі фото журналістки, яка зачарувала лідера збірної України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.