facebook

У Зеленського прокоментували судовий позов щодо зняття кандидата з виборчих перегонів

Ввечері 20 квітня Шостий апеляційний адміністративний суд м.Києва має розглянути позов про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти України.


Відповідний позов подано адвокатом, спостерігачем за виборами президента України в окрузі №221 (Київ) від ГО “Українська асоціація акціонерів” Андрієм Хильком, про що він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Суд відкрив провадження за поданою мною позову в якості офіційного спостерігача. Позовна вимога анулювання реєстрації кандидатом, справа № 855/124/19”, – повідомив Хилько.

Він також додав, що позов надійшов до суду 19 квітня, розглядатиме його колегія у складі головуючої Олени Ганечко, суддів Андрія Коротких та Ігоря Федотова.

Позов подано “про визнання порушень у підкупі виборців і скасування рішення ЦВК №153 від 30 січня 2019 р. про реєстрацію кандидата Володимира Зеленського”.

У коментарі журналістам перед початком судового засідання Хилько заявив, що за останні три тижні подав “більше 8 позовів”.

У свою чергу головний юрист передвиборчого штабу Зеленського Вадим Галайчук заявив, що позов Хилька є провокацією, “не має жодної перспективи і є абсолютно безпідставним”.

“Немає жодних правових підстав для подання даного позову і його задоволення, він не має ніяких перспектив”, – заявив Галайчук, йдеться у заяві Галайчука, яку оприлюднено у Telegram-каналі “Зе!команди”.

Галайчук пояснив, що позивач Хилько є відомий завдяки поданням низки подібних “дивних” позовів, зокрема, про те, що зустріч Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном начебто є незаконною передвиборчою агітацією.

Додамо, що в ОПОРІ прокоментували позов щодо зняття з виборів Зеленського.

Читайте також:  Подвійна ДТП у Франківську: водії не дотримуються дистанції руху. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.