facebook

На окупованому Донбасі вибухнула шахта: є жертви, бойовики не спішать із допомогою

Вугледобувне підприємство ТОВ “Східкарбон” (єдина міні-шахта на території Лутугинського району Луганської області) вибухнуло вранці 25 квітня. Кілька людей загинули. Загрозу досі не ліквідовано.



Російське агентство ТАСС із посиланням на прес-службу Державної служби із надзвичайних ситуацій РФ повідомляє, що на шахту, розташовану на непідконтрольній Україні території, відправляють співробітників МНС РФ через “надзвичайну ситуацію”.

“На прохання органів влади “ЛНР” для надання допомоги і проведення рятувальних робіт на шахті в район НС скеровують співробітників МНС, в тому числі загін рятувальників МНС”, – розповіли в прес-службі відомства.

Співробітників МНС відправляють у міні-шахту “Східкарбон” у селищі Юр’ївка Лутугинського району.

У коментарі “Громадському” голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець розповів, що на шахті стався вибух. За попередніми даними, вибухнув метан, унаслідок чого загинули щонайменше 4 людини. За його словами, аварія сталась близько 11 ранку 25 квітня. При цьому вибухи на шахті станом на 23 годину продовжуються — виділяється газ метан з вирубок.

Волинець каже, що найближчий загін гірничорятувальної служби розташований на території, підконтрольній Уряду України, у Лисичанську. Проте “влада” “ЛНР” вирішила звернутися до рятувальників у Росії — з Ростовської області, що за понад 200 кілометрів.

Вугледобувне підприємство ТОВ “Східкарбон” – єдина міні-шахта на території Лутугинського району. З 2014 року шахта припинила працювати, але з січня 2018 року вона відновила роботу.

Читайте також:  У Львові мати викинула з вікна 2-річну доньку: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.