facebook

Калушанин пропонує громаді зібрати гроші для добудови церкви на проспекті Лесі Українки

Калушанин Ростислав Когут у Фейсбуці звернув увагу на незбудовану церкву Святих Володимира та Ольги, фундамент якої залитий на проспекті Лесі Українки.



Ця незбудована церква є на парафії Української греко-католицької церкви міста Калуша, інформують “Вікна” з посиланням на “КалушFm”.

Її будівництво розпочали понад 10 років тому, але закінчили на тому, що залили фундамент. Тож калушанин Ростислав Когут пропонує вірянам та жителям міста долучитись до будівництва церкви.

Ростислав подав ідею запустити краудфандинг-кампанію. З англійської слово Crowdfunding перекладається, як фінансування від натовпу, громади.

Цією ідеєю в коментарях у Фейсбуці уже зацікавився депутат Калуської міської ради Олег Савка. Він пропонує Ростиславу Когуту познайомитись з парохом незбудованої церкви Олександром Марковим для координації подальших дій.

Натомість інші калушани у коментарях у Фейсбуці зауважують, що у Калуші і так достатньо церков. Користувач Фейсбуку пише, що гроші на будівництво церкви уже збирали Володимир Потапенко. Тоді, як пише калушанин до будівництва церкви долучалась і канадська діаспора.

За інформацією сайту YouControl, Релігійна громада (парафія) Святих Володимира та Ольги зареєстрована, як релігійна організація у 2005 році. Її керівником є Марков Олександр Анатолійович.

Читайте також:  Львів-Івано-Франківськ: у жахливій аварії на трасі постраждало 10 людей. ВІДЕО/ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.