facebook

Арештовано работорговців, які відправляли українок у сексуальне рабство

Своїх майбутніх жертв іноземці 44-х та 24-х років шукали серед оголошень про пошук роботи у всесвітній мережі.



Одеські правоохоронці перекрили міжнародний канал торгівлі людьми, через який українські жінки потрапляли у сексуальне рабство .

Понад півроку злочинну діяльність двох іноземців, пов’язану із сексуальною експлуатацію українок за кордоном, документували одеські правоохоронці.

Спільно з прикордонниками одного з работорговців було затримано у Міжнародному аеропорту Бориспіль саме під час спроби переправлення до Піднебесної п’ятьох українок. В цей же час в Одесі оперативники затримали його спільника.

Як зазначають у відомстві, своїх майбутніх жертв іноземці 44-х та 24-х років шукали серед оголошень про пошук роботи у всесвітній мережі. Більшість з них були молоді жительки Одещини віком 18-20 років, які за браком коштів перебували в уразливому матеріальному стані.

Вербувальники, оцінивши зовнішність дівчат за фотографіями, які ті на їхню вимогу відправляли на електронну адресу, пропонували роботу з надання сексуальних послуг в борделях на території КНР.

Українкам пропонувалась зарплатня від 200 до 400 доларів США на годину з проживанням у заздалегідь орендованій квартирі разом із іншими дівчатами, харчування також було за рахунок роботодавця. Витрати, пов’язані з виїздом за кордон, українки мали повернути з першої зарплатні. Після отримання згоди та оформлення всіх необхідних документів правопорушники бронювали жінкам електронні квитки.

Наразі дівчата повернуті додому. Кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, триває.

Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна

Читайте також:  Щонайменше 13 людей контролюватимуть продаж алкоголю й сигарет дітям у Франківську

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.