facebook

Сімейний конфлікт на Прикарпатті: кому дістанеться спадок після загибелі учасника АТО

Кожен з нас мріє про порядок і спокій у державі. Але ж часто буває, що ми не можемо навести лад у власних родинах, дійти консенсусу чи піти на компроміс. Як приклад, родина загиблого добровольця Ігоря Денисіва з Долинського району не може поділити матеріальну допомогу, гарантовану державою сім’ям учасників АТО

Ігор Денисів став добровольцем 5-го батальйону територіальної оборони області, пізніше служив у складі 128-ї гірськопіхотної бригади. Загинув 1 лютого на блок-пості під Дебальцево Донецької області. Його поховали у селі Княжолука Долинського району Івано-Франківської області 9 лютого.


Військовий проживав у селі Княжолука разом з колишньою дружиною (по закону подружжя було розлученим) і двома неповнолітніми дітьми – сином Михайлом і донькою Юлією, 14 і 12 років. Жінка розповідає, розлучилися давно, але багато років жили під одним дахом та вели спільне господарство. Нині сім’я оформила пільги на електроенергію, дружина отримала допомогу від сільської ради у розмірі 10 тисяч гривень. Оксана Денисів зауважує, про матеріальну допомогу не думала, й досі переживає смерть чоловіка. Та про гроші не забула її свекруха, Ганна Денисів, яка вже встигла побувати у багатьох кабінетах чиновників різних рівнів.



Зі свого боку матір загиблого, Ганна Денисів, матеріальним аспектом справи не нехтує. Жінка встигла побувати в заступника голови ОДА з гуманітарних питань Ігоря Пасічняка, в департаменті соціальної політики, у військовому комісаріаті та інших установах. Жінка вимагає матеріальної компенсації у розмірі 609 тисячі гривень з державного бюджету, 100 тисяч гривень з обласного, будівельні матеріали та квартиру. На думку пані Ганни, з цього переліку діти мають отримати половину суми, яку виділяє держава – 304,5 тисячі. На решту претендує виключно вона.

Читайте також:  У Тернополі потяг переїхав людину. Особу загиблого встановлюють (ФОТО)


Обговорити проблему за сімейним столом сторони відмовляються. Матір загиблого консультується з юристом, тож не виключено, що справа дійде до суду. Головне, щоб через чвари дорослих діти загиблого не залишилися без спадку.

джерело http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/05/15/simeinyi-konflikt-na-prykarpatti-komu-distanetsia-spadok-pislia-zagybeli-u

Шукайте деталі в групі Facebook