facebook

На Прикарпатті після важкої хвороби помер священик УГКЦ

Сьогодні, після важкої недуги, на 58-му році життя помер священик УГКЦ о. Іван Качанюк. Він був парохом церкви святої Параскеви у с.Фитьків Надвірнянського району.

“Люблячий Небесний Отець покликав сьогодні розділити радість Воскресної Трапези в Царстві Божому свого ревного душпастиря о.Івана Качанюка, котрий, завершивши своє земне паломництво, прийшов до Того, Кому вірно служив протягом всього свого земного життя. Вічна пам’ять!”,



– написав Mykhaylo Dobrovolskyj.

о. Іван Качанюк народився 13 березня 1961 року в селі Лісна Тарновиця у Надвірнянщині у багатодітній селянській родині. Здобувши фах будівельника у Надвірнянському профтехучилищі, юнак у 1980-му вирішув присвятити своє життя служінню Богові та народу. Цьому, зокрема, посприяла родичка єпископа Симеона Лукача – Марія Ментинська. Любов до історичної літератури майбутньому священикові прищепив Федір Ковтун. Він свого часу був депутатом обласної ради першого демократичного скликання, членом Української Гельсінської Спілки і підтримував зв’язки з українським підпіллям, зокрема, з Левком Лук`яненком.

Разом з молодим отцем Миколою Григоруком створив парафіяльний музей старовини, щоб зберегти для нащадків унікальну спадщину наших талановитих предків та солідну експозицію про історію поневоленої комуністичним режимом УГКЦ у нашому краї.

Читайте також:  На Прикарпатті розшукують неповнолітню дівчину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.