facebook

На Надвірнянщині Бистриця підмиває бетонний міст – автомобільний рух призупинено. ФОТО, ВІДЕО

Бистриця Надвірнянська після дощів вийшла з берегів і руйнує бетонний міст між селищем Битків та селом Пнів Надвірнянського району. Автомобільне сполучення через міст призупинено. Ґрунт на одній смузі руху обвалився.



Руйнуватися міст почав о 9 ранку. Місцеві мешканці самостійно обгородили місце обвалу стрічками та автомобільними шинами, аби убезпечити пішоходів та водіїв. Правоохоронці та рятувальники їхали на виклик більше години.

Депутатка Надвірнянської районної ради Тетяна Пришляк, яка перебуває на місці, повідомила, що місцеві депутати та селищний голова неодноразово зверталися до керівництва області з проханям відремонтувати міст. Але отримували відписки, що міст потребує лише ямкового ремонту.

З коштів екологічного фонду на 2019 рік за пропозицією депутатки Ольги Федишиної на укріплення берегів на цій ділянці передбачили 600 000 грн. Зараз триває підготовка проектно-кошторисної документації, але після сьогоднішньої повені цієї суми, очевидно, вже буде замало.

Тетяна Пришляк відзначає, що дощ у Биткові припинився і рівень води у Бистриці Надвірнянській почав спадати.

Поки що рух мостом повністю перкритий для автомобільного транспорту. Поліція чергуватиме цілодобово, щоб в нічний час не сталось трагедії.

Нагадаємо, народний депутат від округу Юрій Дерев’янко ще у вересні 2018 року подавав депутатський запит до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука щодо необхідності здійснення ремонту моста та укріпленя берегів.

У відповідь на запит нардеп отримав інформацію, що основні несучі елементи моста – опори, балки, рігелі – перебувають у задовільному стані й загрози руйнування нема.

Читайте також:  В мережі висміяли штани Володимира Путіна, “позичені” у Кім Чен Ина (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.