facebook

Стало відомо, якої шкоди наробила велика вода на Прикарпатті

Внаслідок випадіння дуже сильних опадів 28 квітня – 1 травня на території області, спостерігався підйом рівнів води, над поточними рівнями на річках басейну Дністра та Прута.


Про це повідомили в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

В результаті виникло ряд подій, пов’язаних із погіршенням погодних умов, а саме:

Між селами Топільче та Зелене у Верховинському районі відбувся зсув ґрунту на дорогу чим перекрито рух дорогою. До місця події було направлено бригаду Верховинської ДЕД для її розчищення. Дорогу було розчищено, проїзд забезпечено.

Внаслідок підйому рівня води в ріці Бистриця – Надвірнянська відбулося підмивання під’їзної частини дороги залізобетонного моста, який сполучує село Пнів та смт. Битків Надвірнянського району. В результаті даної події рух по даному мосту зупинено. До смт. Битків є об’їзна дорога через с. Молодьків. Проведення робіт з укріплення моста планується з 2 травня.

Село Нижній Вербіж. Внаслідок підйому рівня води річка Сопівка частково вийшла з берегів і розлилася на прилеглу ділянку дороги та на подвір’я 5-ти приватних господарств.

Снятинський р-н, с. Борщів. Внаслідок підйому рівня води в ріці Прут відбувся розлив води за межі дамби на прилеглу територію та підтоплення приватних домогосподарств. Станом на 22.00 год. працівниками пожежно-рятувальної служби проведено подворовий обхід села з метою визначення стану та меж підтопленої території. Загалом виявлено підтоплення 6-ти домоволодінь та 11 присадибних ділянок. Евакуація населення не проводилась.

Читайте також:  У сучасних умовах гідною пенсія може бути тільки накопичена – експерт

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.