facebook

Велика вода наробила лиха на Прикарпатті. Пошкоджені три дамби

Протягом ночі та ранку 1 травня, на Прикарпатті пройшли сильні та дуже сильні дощі. Через це в ріках сильно піднялася вода.



Зокрема, за повідомленнями рятувальників, найбільші руйнування негода спричинила у Снятинському, Верховинському, Надвірнянському, Калуському та Коломийському районах.

Наприклад у селі Битків Надвірнянського району велика вода підмила і пошкодила міст. Також прикарпатці викладали в мережу світлини і відео як підтопило вулиці та городи. На Верховинщині сильні зливи спричинили кілька зсувів грунтів.

Як повідомили Бліц-Інфо в Дністровському БУВР, водозахисні дамби на ріках області забезпечили захист населених пунктів від затоплень. Втім повторних пошкоджень зазнали дамби на річці Прут в селі Борщів на Снятинщині та в селах Підлісся і Березівка Тисменицького району на Бистриці Надвірнянській. Через це підтопило шість будинків та присадибних ділянок.

Слід зазначити, наразі рівень води дещо стабілізується. Однак, за прогнозами синоптиків, на початку наступного тижня знову можливе погіршення погодних умов у вигляді проливних дощів.

Читайте також:  Мешканців Прикарпаття попереджають про негоду

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.