facebook

Горе-матір заморила дітей голодом: у мережі розгорівся скандал

В селі Полоузкове Запорізької області горе-матір довела власних дітей до стану виснаження, наймолодшу з них через малу вагу довелося помістити в реанімацію.

Ще двоє дітей 3-х і 5-ти років також знаходяться у лікарні. Про це розповіла місцева мешканка Валентина Казімірова в Facebook. За її словами, мешканці села неодноразово скаржилися соцпрацівникам про те, що їх односельчанка Надія Собко морить своїх шістьох дітей голодом, однак ніяких дій не відбувалося. Ситуація набула розголосу лише після публікації в мережі.

Незабаром з’явилася уточнююча інформація, що в лікарню жінка з трьома дітьми потрапила не через голод, а внаслідок застуди, і молодшу доньку вже перевели з реанімації.

Також Казімірова поскаржилася на ситуацію голові Андрівської сільської ради Мусліму Магамедову і дорікнула йому за бездіяльність. “Люди добрі, таке враження, що дітки пережили блокаду Ленінграда! Голодні, виснаження, зі зниженим імунітетом, знаходяться в дитячій реанімації, де лікарі витягують з того світу. Хіба можна про таке мовчати!?”, – обурилася вона. Чиновник відповів на лист і запевнив, що докладе “максимум зусиль, щоб діти одужали і в майбутньому цього не повторювалося, а Надія Миколаївна отримає покарання згідно діючого законодавства”.



Водночас в місцевому виданні PRO.berdyansk.biz повідомили, що медики з міськлікарні назвали стан дітей не критичним, і в цілому позитивно відгукнулися про багатодітну матір. За словами директора КУ “БТМО” Дмитра Єгорова, у малюків “є невелике виснаження…

Але такі дітки надходять до нас часто, кричущим цей випадок назвати не можна”. Однак, глава Андрівської сільської ради Магамедов розповів журналістам, що вважає ситуацію не нормальною, а сама ця сім’я знаходиться у них “під особливим контролем”. Зокрема, він особисто їздив додому до Собко, щоб перевірити умови життя.

Читайте також:  Діти пандемії: вчені заявили про відставання у розвитку немовлят

“Під час наших відвідин у будинку було прибрано, їсти у сім’ї було що, діти виглядали охайними, а мама вела себе адекватно”, – визнав він. Тепер Магамедов заявив про намір посилити контроль над подібними сім’ями і буде домагатися, щоб жінку позбавили батьківських прав.

Багатодітна мати, яка самостійно виховує шістьох дітей, отримує на них соціальну допомогу. На переконання голови сільради, цих грошей “точно має вистачити на те, щоб вони не голодували”. Начальниця служби у справах дітей Бердянської районної державної адміністрації зазначила, що вони знаютю про ситуацію і наразі детально вивчають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.