facebook

В Італії початок травня видався найхолоднішим за останні 62 роки

Початок травня в Італії, зокрема, у Римі не був таким холодним з 1957 року.



Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на італійські ЗМІ.

У неділю на північ і в центр країни надійшла маса арктичного повітря. Вона супроводжувалася поривами крижаного вітру, опадами у вигляді снігу.

На півночі країни райони вище 700 метрів над рівнем моря виявилися вкриті снігом. У Доломітових Альпах товщина снігового покриву сягнула 30 сантиметрів, а температура подекуди опускалася до -15 градусів Цельсія.

У центральній частині Італії температура подекуди падала до 7 градусів Цельсія, що на 15 градусів нижче норми для цієї пори року. Як підкреслюють метеорологи, так холодно в Італії на початку травня не було 62 роки.

Аграрії країни б’ють на сполох і попереджають, що збитки сільському господарству через холодну погоду можуть скласти мільйони євро. Під найбільшою загрозою фрукти, збір яких ось-ось має розпочатися.

Несприятливі погодні умови спостерігаються і в інших регіонах Італії. На Сицилії в неділю спостерігалися сильні пориви вітру, через що загинув німецький сервер, якого вітер штовхнув під колеса автомобіля.

Поблизу Ломбардії в річку змило автомобіль з п’ятьма людьми, в результаті громадянин Румунії вважається зниклим безвісти.

Читайте також:  Українських заробітчан в Італії штрафують за несплату податків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.