facebook

Українців, які загинули під час Другої світової війни, вшанували в Італії

Посольство України і українці в Італії взяли участь у заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Зокрема, українське диппредставництво 8 травня вшанувало пам’ять українців, які загинули в Італії в часи Другої світової війни, йдеться на сторінці дипустанови у Facebook.

«Посольство України в Італії спільно з місцевою владою м. Палестрина та представниками італійських ветеранських організацій традиційно взяло участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника героям Спротиву, серед яких були українські воїни, які загинули під час визвольної боротьби італійських партизан проти нацистів», – йдеться у дописі.



Як повідомляється на сторінці Посольства у соцмережі, раніше, 5 травня небайдужі українці взяли участь у мітингу-реквіємі «Ніколи знову», присвяченому перемозі над нацизмом у Другій світовій війні. «Щиро дякуємо Оргкомітету Євромайдану Рима та Європейській Асоціація Італія – Україна Майдан за організацію та участь у цьому важливому заході», – йдеться у дописі.

У суботу, 4 травня, цікавий захід, присвячений Дню пам‘яті загиблих у Другій Світовій війні, провів для учнів старшої школи Українській школі «Престиж» у Римі військовий аташе Посольства України в Італії полковник Володимир Скаб.

Як зазначила у Facebook керівник Центральної координаційної ради українських об’єднань в Італії, а також директор Української суботньої школі «Престиж» у Римі Тетяна Кузик, старшокласники, вчителі та батьки мали чудову можливість ознайомитись з цікавими стендами англійською мовою, свідченнями, історичними даними та фотографіями тих років.

У Посольстві також нагадали, що 9-11 травня у галереї “Pavart” (Via Giuseppe Dezza 6b 00152 Roma) відбудеться виставка «Україна у Другій світовій війні».

Як повідомлялося, 8 та 9 травня в Україні відзначатиметься День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте також:  COVID-19 в Італії: з останню добу померли 793 людини (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.