facebook

У Зеленського вирішили списати борги українцям: на кону мільярди, деталі доленосного плану

У команді Володимира Зеленського розповіли, яку суму боргів можуть списати українським підприємцям.



Як стало відомо, новообраний президент і його помічники не виключають можливості списання фізособам-підприємцям 7,4 мільярда гривень заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску за період з 2016 року.

Про це радник Зеленського в питаннях економіки і податків Данило Гетманцев розповів в інтерв’ю.

Раніше він вже заявляв про те, що команда Зеленського працює над законопроектом, який звільнить підприємців від ЄСВ, якщо вони не здійснюють діяльність.

«Значна частина цих ФОП – сплячі. Проблема введення “подушного податку” на ФОП у 2016 році полягала в тому, що багатьом довелося закритися без жодного перехідного періоду, навіть тим, хто реально працював, але, наприклад, сезонно», – уточнив Гетманцев.

Він також підкреслив, що перед прийняттям відповідного законопроекту команда Зеленського планує обговорити його з громадськістю.

Гетманцев пояснив, що списання боргу розраховане на «сплячі» ФОП, при цьому тим, хто платив ЄСВ весь цей час, перерахунок пропонувати не будуть, адже «весь цей час, ймовірно, вони робили це, виходячи з власних бізнес інтересів».

«Є багато людей, які реально не здійснювали діяльність. Є ті, хто реєстрував ФОП ще в 2014-2015 роках і забув про них. Їм весь цей час ніхто нічого не говорив, зараз же по закінченню трьох років, коли вже проходять терміни давності по цими нарахуваннями, про них згадують і відправляють податкові повідомлення, і реально нічого зробити не можна, тому що дійсно за законом вони повинні платити. Нам здається, що неправильно платити податок за ту діяльність, що не здійснювалася», – підкреслив Гетманцев.

Також, відповідальний за податкову політику радник новообраного президента Зеленського Данило Гетманцев вважає, що в Україні між громадянами і державою має встановитися нова модель відносин.

Читайте також:  Машину франківських волонтерів, які везли допомогу на передову, обстріляли в дорозі (фото)

“Ми маємо відійти так чи інакше від патерналістської концепції, коли держава у нас батько, батько, який часто п’є, а іноді й вітчим, який б’є. Який вибиває з нас гроші, але ми миримося, тому що начебто є якийсь порядок.

Ми від цього формату маємо перейти до нормальних стосунків, коли держава лише інструмент, який дозволяє нам організувати наше суспільне життя, і цей інструмент нам коштує стільки-то грошей і має виконувати певні функції. І мені здається, що ці 40-річні, з яких ми почали, вони вже розуміють це”, – пояснив радник Зеленського.

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,

Джерело.