facebook

В Італії відкрилася Венеційська бієнале. На ній є український павільйон

У Венеції відкрили для публіки 58-у бієнале сучасного мистецтва. На ньому є Національний павільйон України, передає прес-служба Міністерства культури України в Facebook.

«На 58-й венеційській бієнале сучасного мистецтва офіційно відкрито Національний павільйон України проектом «Падаюча тінь «Мрії» на сади Джардіні» під кураторством Відкритої групи: Юрія Білея, Павла Ковача, Станіслава Турина, Антона Варгі», – йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що тема цьогорічного бієнале, куратором якої виступає лондонський Hayward Gallery Ральф Ругофф, звучить наступним чином: «Не дай вам бог жити в епоху змін».

За словами українських чиновників, проект «Падаюча тінь «Мрії» на сади Джардіні» розповідає про Україну «як країну з унікальним характером, що здатна привнести нові смисли в дискусію про сучасне мистецтво й світ навколо».

«За задумом кураторів, проект акцентує увагу на нереальності, химерності сучасного світу, підкреслює вагу інтерпретації емоції, міфу, корелює з темою цьогорічної виставки. Концепцією проекту передбачалося, що найбільший у світі український літак Ан-225 «Мрія» на кілька секунд з’явиться над Венецією… «Мрія» не пролітала над парковою зоною 58-ї Міжнародної виставки сучасного мистецтва у Венеції, однак це і було задумом кураторів, які створили історію про польот, утворивши міф», – підкреслюється в повідомленні.

Що таке Венеціанська бієнале?

Це один з найвідоміших форумів світового мистецтва, міжнародна художня виставка, що проводиться раз на два роки за участю міжнародного журі. Ідея проведення виникла у консула Венеції Ріккардо Сельватико в 1893 році.

У конкурсних програмах 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю Україну представлятимуть два фільми. Стрічка «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла в програму «Особливий погляд», а картину Декеля Беренсона «Анна» (створену у копродукції України, Ізраїлю та Великобританії) відібрані в програму короткометражних фільмів.

Читайте також:  Жахливі цифри: в Італії кількість інфікованих коронавірусом “перевалила” за 100 тисяч

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.