facebook

Конгрес США погодив виділення Україні військової допомоги

Київ отримає 200 млн доларів на оборонну зброю.

1624528



Палата представників Конгресу США ухвалила проект військового бюджету на 2016 фінансовий рік, який передбачає надання допомоги Україні на суму 200 млн доларів. Підтримали документ на засіданні в п’ятницю, 15 травня, 269 конгресменів, а 151 був проти.

Документ передбачає, що ці кошти можуть бути використані, зокрема, для постачання оборонної зброї Києву.

Загалом конгресмени вирішили виділити в 2016 році на військові цілі майже 612 млрд доларів, у тому числі 89,2 млрд на операції за кордоном – в Афганістані, Іраку та Сирії.

Водночас в Сенаті готують свою версію цього документа, який передбачає виділення на військову допомогу Україні 300 млн доларів. Законодавцям з обох палат ще доведеться через погоджувальну комісію усувати розбіжності і розробляти компромісний варіант оборонного бюджету, з якого буде проведено додаткове голосування.

У США погодили постачання летальної зброї до України

До погодженого сьогодні документа додали і кілька положень, що стосуються Росії. Конгресмени, зокрема, хочуть, щоб адміністрація США регулярно інформувала їх щодо питання, чи не здійснила Росія продаж іншій країні мобільного комплексу крилатих ракет, відомого за термінологією НАТО як Club-K.

Інша поправка, підготована ​​у Палаті представників, вимагає від адміністрації США прийняття практичних заходів у разі невиконання Росією положень Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Як повідомляв Корреспондент.net, у квітні більшість конгресменів США підтримали варіант надання Україні оборонного озброєння в найкоротший термін.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  У Польщі мати та її коханець з України ґвaлтувaли та жoрстoко били 3-річного сина

Шукайте деталі в групі Facebook