facebook

Збройні сили України: рівень укомплектованості зростає

Збройні сили України перетворюються на своєрідний бренд. Від цього зростає і їхня популярність в суспільстві. А це, в свою чергу, зумовлює потім новобранців у лави армії. Тож з 2014 року рівень укомплектованості армії колосально зріс.

Так, на сьогодні Укомплектованість зброєю та технікою військових частин, які задіяні до проведення операції Об’єднаних сил, становить 99%.

«Рівень укомплектованості армії основними зразками озброєння та військової техніки становить 85%.», – про це повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов на брифінгу в Києві.

За словами Шевцова, для досягнення зазначеного рівня протягом 2014-2018 років проведено великий обсяг роботи в частині відновлення боєздатності озброєння та військової техніки як за рахунок ремонту, так і за рахунок постачання нового модернізованого озброєння та військової техніки та створення «практично з нуля» системи технічного забезпечення військ на всіх рівнях.

У Збройних силах України кількість військових частин (бригад, полків, окремих батальйонів та їм рівних) за чотири роки збільшилась на 44 одиниці – з 99 у 2014-му до 143 у 2018-му. Відповідну інформацію оприлюднив Генштаб ЗСУ.

Зокрема, в українській армії було сформовано 33 бойові військові частини, серед яких 15 підрозділів сухопутних військ, 11 – військово-морських сил, 4 – десантно-штурмових військ, 2 – сил спеціальних операцій, 1 – повітряних сил.

Водночас з’явилося 11 нових частин забезпечення, а саме: 4 – розвідувальні, 5 – оперативного забезпечення, 2 – військові частини зв’язку.

Українська армія відродилися з попелу в 2014 році і за цей період стала однією з найсильніших в Європі.

Джерела:

facebook.com/GeneralStaff.ua

unian.ua

tyzhden.ua

Читайте також:  У Львові другий місяць розшукують 36-річного чоловіка у синій куртці - не повернувся додому з роботи

Шукайте деталі в групі Facebook