facebook

Суд у Києві сьогодні розгляне справу Зеленського: що про це відомо

Сьогодні, 13 травня, Оболонський районний суд Києва розгляне справу про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, яку допустив новообраний президент Володимир Зеленський.


13 травня в столичному суді слухатимуть справу новообраного президента Володимира Зеленського. Слухання стосуються адміністративного порушення, а саме поведінки Зеленського в день виборів на дільниці для голосування.

21 квітня на виборах президента Зеленський проголосував в кабінці, потім вийшов до журналістів і продемонстрував на камери заповнений бюлетень. Поліція в той же день склала адміністративний протокол. Тепер суду належить визначити міру покарання за порушення норм про передвиборну агітацію.

Слухання призначені на 12.45. Розглядати справу буде суддя Оболонського районного суду Владислав Дев’ятко.

Нагадаємо, покарання за порушення таємниці голосування передбачає штраф до 5100 гривень. В особливо резонансних випадках законом передбачена кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до трьох років. На виборах-2019 розголошення свого волевиявлення було одним з найбільш частих порушень.

Центральна виборча комісія після складання новообраним президентом Володимиром Зеленським присяги на вірність українському народові, повинна вручити йому посвідчення президента України.

У вівторок, 30 квітня, Центральна виборча комісія оголосила результати другого туру президентських виборів 30 квітня. На виборах президента України у другому турі переміг Володимир Зеленський.

Читайте також:  Прикарпатця, який шість років не платив аліменти, покарав суд

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.