facebook

«Тисяча євро і більше»: у Зеленського готують революцію в сфері зарплат, розкрито деталі

Команда Володимира Зеленського буде працювати над тим, щоб українські військові отримували зарплату за стандартами НАТО



Про це розповів в інтерв’ю «Громадському» радник новообраного президента з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

«Ми пропонуємо стандарти НАТО. Там в грошовому забезпеченні немає посадових окладів. Там є військове звання і вислуга років, зовсім інша процедура. А для того, щоб у солдата був стимул для зростання, там є 9 категорій. Кожна категорія передбачає збільшення основних видів грошового забезпечення», – заявив він.

Апаршин підкреслив, що зараз в Україні інша система грошового забезпечення військових.

«У нас сьогодні структура грошового забезпечення – 30 відсотків за основними показниками і 70 відсотків надбавок і премій. Як так може бути? Далі – 65 відсотків виплачується всім за рішенням міністра оборони, а 35 виплачує командир. Я з вами в нормальних відносинах – я вам виплачую. Це не правильно. Тому коли вони повертаються в пункти постійної дислокації, їм же там не виплачують такі надбавки. Мені кажуть – 10 або 12 тисяч нам не вистачає», – підкреслив радник Зеленського.

Він розповів про те, що команда новообраного президента планує в найближчі роки вивести грошове забезпечення українських військових на рівень «тисяча євро і більше».«За основними показниками грошового забезпечення – це три складові: за військовим званням, за вислугу років та за пост. За пост – основний, і ця складова повинна бути 80 відсотків у грошовому забезпеченні. Там повинна бути сума тисяча євро і більше. А на надбавки та премії – залишок суми. А коли частина приходить на передову, там діють не надбавки і премії, а коефіцієнти. Це зовсім інша система грошового забезпечення», – підсумував Апаршин.

Читайте також:  Гройсман зробив заяву про “мінімалку” в 10 000 гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.