facebook

У Надвірній проведуть громадські слухання щодо створення ОТГ

На нещодавній сесії Надвірнянської міської ради було прийняте рішення в останню неділю травня провести громадські слухання щодо запрошення сільських рад і утворення ОТГ з центром в місті Надвірна.



Розпорядження щодо проведення громадських слухань підписав міський голова Надвірної Зіновій Андрійович 3 травня.

Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» активно включився у консультаційну роботу. Про фінансові перспективи майбутньої громади та план подальших заходів з об’єднання йшлося в рамках зустрічі радників Івано-Франківського ЦРМС з міським головою Надвірної Зіновієм Андрійовичем.

За словами директора Центру Руслана Панасюка, є сподівання що за кілька наступних літніх місяців ще одна громада пройде усі необхідні законодавчі процедури, проведе громадські слухання і поповнить когорту «об’єднаних».

«Щодо формату об’єднання поки ведуться консультації. Проте ініціатива районного центру вже є і переговорний процес із сільськими радами буде продовжений. Івано-Франківський ЦРМС супроводжуватиме цю роботу і надалі», – зазначив Руслан Панасюк.

Читайте також:  Олланд хоче продовжити режим НС на три місяці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.