facebook

Наступного тижня у Франківську стартує фестиваль “Сеанс міського сканування”

“Сеанс міського сканування” розпочнеться в Івано-Франківську 21 травня і триватиме до 14 липня.

У рамках заходу відбудеться мистецька резиденція “Ми ніколи не самі”, “Симпозіум”, публічна та музична програма, інформує Фіртка з посиланням на Бліц-Інфо.

Співзасновниця та кураторка лабораторії MetaLab Анна Пашинська, розповідає, що на участь в мистецькій резиденції надійшла велика кількість заявок з усього світу.

“Для участі у мистецькій резиденції ми відібрали з 99 заявок міжнародних та українських кураторів 10. Вони проведуть аналіз району довкола заводу “Промприлад” та разом із місцевими мешканцями реалізують десять проектів”, – розповідає співзасновниця.

Наступним етапом, за словами Пашинської, стане відбір учасників з-поміж франківських студентів архітекторів і дизайнерів та проведення 10 воркшопів. З 10 червня група дизайнерів та місцевих майстрів сконцентруються на території довкола “Промприладу” – на воркшопах вони спроектують експериментальний простір, розроблять економічну модель для його подальшого функціонування. Згодом там збудують та запустять в роботу експериментальний цех, де відбуватимуться публічні події та воркшопи.

Архітекторка, експертка MetaLab Анна Кузишин зазначає, що 11-14 липня відбудеться кульмінація фестивалю — насичена відкрита “Публічна програма”, “Симпозіум” та вечірки від “Музичної програми”.

“У ці чотири дні заплановані інсталяції, виставки та презентації результатів воркшопах, резиденцій, тури по району. А вночі будуть рейвові вечірки та концерти за участі музикантів та ді-джеїв з усієї країни”, – ділиться Кузишин.

Читайте також:  Ще одне підприємство у Франківську попередило про страйк. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.