facebook

“Томосу не існує”: Порошенко провернув грандіозний обман, репутація України знищена

Томос і створення об’єднаної церкви визнали ілюзією, створеною президентом Петром Порошенко в особистих інтересах

Український журналіст Олександр Дубінський розповів, як гарант обдурив українців і священнослужителів. У своєму відеоролику на YouTube він послався на недавнє звернення партріарха української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Так священик заявив, що Київський патріархат існує. Це суперечить торішнім висловлювань, згідно з якими УПЦ КП розпущений і вливається в православну церкву України на чолі з митрополитом Єпіфаній. Нібито, Філарет домовився з президентом Петром Порошенко, що заради отримання томосу Київський патріархат відмовиться від своєї незалежності лише про людське око і на словах перейде під управління Константинополя. За словами Філарета, Єпіфаній стане маріонетковим керівником і представником ПЦУ, а справжня влада залишиться у нього. Ось тільки молодий митрополит вирішив порушити домовленості і узурпувати владу.

Олександр Дубинський заявив, що томос став ще однією провалену реформою чинного президента Петра Порошенка.

“Створення Православної церкви України, як і все те, що робив Порошенко, виявилося на * балів. Зараз з його відходом все вітринні реформи руйнуються і обсипаються, як пісок. І ми за цим бачимо справжній фасад убогого напівзруйнованої будівлі. Тому що нічого не існує. По суті, томос був отриманий Порошенко обманом“, – підкреслив журналіст. – “Все руйнується”.

На його думку, для того, щоб отримати томос, Петро Порошенко домовився з Філаретом обдурити митрополита Константинопольського. А отримавши бажане, президент зважився на обман патріарха. Олександр Дубинський порівняв томос з неіснуючої газової незалежністю України від Росії. Чинний президент розвів всіх православних українців. А особливо тих, хто підтримав Петра Порошенка на виборах саме за релігійне досягнення. Олександр Дубинський наголосив, що масштабний обман гарант фактично знищив міжнародну репутацію України.

Читайте також:  Школярка вижила, чоловік загинув: повідомили подробиці ДТП з маршруткою

Раніше патріарх Православної церкви України Філарет прокоментував чутки про те, що Україна нібито може втратити Томос про автокефалію. За його словами, існування Київського патріархату всередині України не порушує Томос:

“Для того, щоб нам об’єднатися, нам треба зберігати українську церкву як патріархат, але тільки в межах України. Ми за межами України не претендуємо на визнання нас як патріархату. І тому підстав для відібрання томосу немає. Тому що ми визнаємо себе назовні як київська митрополія“.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.