facebook

Порошенко: Процедура держзакупівель повинна стати прозорою та ефективною

Президент відзначив недостатню прозорість і відсутність реальної конкуренції, а також надмірну кількість паперів.

1624572




Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ зазначив про необхідність зміни процедури державних закупівель, повідомляє прес-служба глави держави.

“Процедура державних закупівель повинна стати прозорою та ефективною”, – заявив Порошенко і наголосив на необхідності рішучих і невідкладних кроків.

Глава держави відзначив недостатню прозорість і відсутність реальної конкуренції, а також надмірну кількість паперів, які доводиться складати учасникам закупівель.

“Коли кожна тендерна процедура, а це десь 25 тисяч тендерних комітетів щорічно, матеріалізується в сотні листів різних документів, там не те що громадськість не розбереться, там чорт ногу зломить”, – сказав президент.

“Процедура в паперовому вигляді є джерелом неефективності та корупції. Введення електронних закупівель – дуже простий, ефективний і зрозумілий крок з подолання корупції”, – наголосив президент.

Порошенко зазначив, що за підсумками обговорення цього питання на Нацраді готовий подати на розгляд парламенту як невідкладний законопроект про електронні закупівлі.

Заарештовано колишнього главудепартаменту закупівель Міноборони

Президент зазначив, що при реформуванні системи державних закупівель не варто винаходити велосипед – є директиви Європейського Союзу, угода про асоціацію з ЄС, інструкції Світового банку, є принципи і правила Європейського банку реконструкції та розвитку, антикорупційні стандарти.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів України перейшло на державні закупівлі в електронному форматі.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  10 послуг об’єднаються в одну: у Зеленського розповіли, які зміни будуть під час реєстрації дитини

Шукайте деталі в групі Facebook