facebook

Через сильну зливу затопило десятки будинків та зруйнувало дорогу у Микуличині та Яремче (фото+відео)

У селі Микуличин після проливної короткочасної грози підтопило приватні будинки та кілька доріг, десятки дворів зазнали колосальних збитків.


Про це у мережі повідомив франківець Віталік Сенько.

Як інформують в УДСНС, 17 травня в період з 17:00 до 19:30 в селі Микуличин Яремчанської міської ради участок Горби, внаслідок випадання сильних опадів у вигляді дощу, піднявся рівень води в місцевому потічку Мересний, пише Фіртка.

“Через засміченість труби під мостом відбувся перелив води через проїжджу частину дороги державного значення Н-09 «Мукачево – Львів», з подальшим підтопленням присадибних ділянок. Сільським головою організовано роботу двох спеціальних автомобілів місцевого населення для розчищення русла потічка «Мересний» та прочищення водопропускної труби під автомобільним мостом, а також вантажного автомобіля для вивозу сміття”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 20:38 водостічну трубу під автомобільним мостом прочищено та відновлено проїзд транспортних засобів дорогою державного значення.

Станом на 21:40 17 травня в селі Микуличин Яремчанської МР найскладніша ситуація спостерігалася на двох ділянках:
І- за попередньою інформацією, на вулицях Грушевсього та Горби підтоплено орієнтовно 60 дворогосподарств з житловими будинками (рівень води в будівлях від 10 до 30 см), жителі самостійно залишили свої домівки та перейшли до родичів. Спостерігається поступове зниження рівня води.

ІІ – участок Країще, водою зруйновано частину автомобільної дороги протяжністю 800 м, внаслідок чого відсутнє транспортне сполучення з частиною населеного пункту (орієнтовно 600 житлових будинків).

Для розчищення русла потічка «Мересний» залучено один екскаватор.

Жертв та потерпілих немає.

“Працівниками Яремчанського МВ У ДСНС спільно з працівниками поліції, депутатським корпусом проводиться подворовий обхід, підтоплених внаслідок негоди територій, для встановлення завданих збитків. Керівництвом Яремчанського МВ У ДСНС на 23:00 17 травня ініційовано засідання комісії ТЕБ та НС Микуличинської сільської ради”, – додають в УДСНС.

Читайте також:  Прикарпатська поліція розпочала відпрацювання щодо стабілізації криміногенної обстановки

Для ліквідації наслідків негоди залучено 91 чоловік та 10 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС 36 чоловік та 2 одиниці техніки. На місці події працює мобільна оперативна група Яремчанського МВ У ДСНС.



 


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.