facebook

Нереальні зйомки. Новий Божевільний Макс вражає спецефектами

Одна з головних кінопрем’єр року з цього тижня з’явилася в українському прокаті.

1624303


«Це виглядає так, немов кінокритики померли і потрапили в рай фільмів екшен!», – пише про нового Божевільного Макса авторитетний портал Indiewire. Журнал Корреспонденту №19 від 15 травня 2015 року подає цікаві факти про новий фільм.

30 років

минуло між виходом третьої – Божевільний Макс: Під куполом грому (1985) – і четвертої частин постапокаліптичної екшен-франшизи про поліцейського Макса Рокатанські.Божевільний Макс: Дорога люті – перший фільм серії, де головну роль грає не Мел Гібсон, – 59-річного актора змінив 37-річний Том Харді. Дорога люті – інтерквел: хронологічно його дія відбувається між подіями першого і другого фільмів.
1 перука
знадобилася Шарліз Терон, щоб після зйомок у Дорозі люті взятися за роботу у проекті Мільйон способів втратити голову. Заради ролі Фьюріози – не менш божевільної, ніж Макс, жінки-воїна, яка рятує групу рабинь, захоплених бандою канібалів, – красуня актриса поголила голову.

3.500 розкадрувань

зробила команда з п’яти художників ще до того, як був закінчений сценарій. За словами режисера Джорджа Міллера, вся справа в тому, що головне для нього в цій роботі не сюжет і діалоги, яких у фільмі мінімум, а візуальна складова. Його принциповою позицією було зробити постапокаліптичний світ за можливістю «різнобарвним», що в корені суперечить сірому і бляклому візуальному рішенню більшості таких картин. А ще режисер просив художників виготовити костюми, машини тощо настільки красивими, наскільки це можливо, – нехай і агресивною красою, що лякає: на його думку, жителі майже мертвої землі з жалюгідними залишками ресурсів намагалися б декорувати свою сумну реальність максимально.

Читайте також:  Модель з пігментацією шкіри знялася в гламурній фотосесії

Щонайменше 3 фільми вийде з Томом Гарді в ролі Божевільного Макса і Джорджем Міллером в режисерському кріслі проекту – контракти з ними вже підписані.

80% ефектів

у фільмі справжні – комп’ютерна графіка використовувалася мінімально (наприклад, для того щоб «замінити» ліву руку Шарліз Терон на протез). Всі божевільні гонки і вибухи Дороги люті проходили в африканській пустелі Наміб. Пріоритетність натурних зйомок стала однією з причин того, що старт був відкладений на багато років: нового Божевільного Максазбиралися знімати ще у 2003-му, але завадила війна в Іраку, і в підсумку проект запустився лише у 2009-му. До слова, якби не виробничі проблеми, Макса Рокатанські міг зіграти Хіт Леджер – актор, який загинув у 2008-му, розглядався як один з головних кандидатів на цю роль.

Більш ніж у 300 разів без урахування інфляції зріс бюджет нового Божевільного Макса у порівнянні з першим фільмом 1979 року – тоді він становив $ 316.620, а зараз оцінюється у $ 100-150 млн.

1 розкішний комплімент

Зробив Джорджу Міллеру інший визнаний майстер божевільного екшен-кіно. Після презентації Дороги люті на фестивалі SXSW глядач у залі встав і поставив режисерові просте питання: «Як же ж, чорт візьми, ти це зняв?!». Цим глядачем був автор Від заходу до світанку і Міста гріхів Роберт Родрігес.

Шукайте деталі в групі Facebook