facebook

Підконтрольний владі орган, що допомагає корупціонерам, – Шабунін про НАЗК

Роботу Національного агентства з запобігання корупції можна схарактеризувати двома цифрами: два роки пішло у НАЗК на перевірку 615 декларацій, ще сім тисяч років їм потрібно на перевірку решти двох мільйонів декларацій.

Про це у своєму відеоблозі “Право на гідність Ілюзія роботи та захмарні зарплати: чому треба терміново перезапустити НАЗК ” заявив Віталій Шабунін.
Він наголосив, що при такій ефективності керівники НАЗК отримували по 300 тисяч гривень на місяць.

Нацагентство з запобігання корупції – це паралізований та повністю підконтрольний владі орган. Все що він робить – допомагає корупціонерам і розправляється над політичними опонентами влади,
– зазначив Шабунін.

Віталій повідомив, що 96% декларацій, повну перевірку яких НАЗК завершило протягом минулих років, не були перевірені у законний термін. Тобто, агенція свідомо затягувала строки для притягнення до відповідальності, пояснюючи це тривалістю перевірки. Насправді справи просто лежать, чекаючи, поки спливе річний термін для покарання і їх можна буде закрити.

Новий президент повинен припинити повноваження керівництва НАЗК та обрати нове, вже нове керівництво відомства має очистити штат НАЗК та запустити автоматичну перевірку електронних декларацій. І лише за виконання цих умов, ми побачимо реальні покарання за недбале декларування, конфлікт інтересів чи незаконні подарунки,
– підсумував Шабунін.

Читайте також:  “Дівчинку вбивати не хотів”: Оприлюднили подробиці подвійного вбивства в Харкові

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.