facebook

В оці чоловіка виявили “інший світ”, лікарі були вражені: фото не для людей зі слабкими нервами

Лікарі зіткнулися з рідкісним феноменом після огляду очей одного з пацієнтів

48-річний тайванський чоловік потрапив в клініку після того, як травмував ліве око амортизующим тросом. Про це повідомляє Live Science.

В результаті травми око чоловіка стало схожим на каламутний акваріум з піщаним дном. Потерпілий розповів лікарям, що він поранився, коли спробував закріпити продукти до мотоциклу за допомогою троса, який порвався і влучив йому прямо в око. Чоловік скаржився на болі, розмитість зору і диплопію (подвійний зір) в ураженому оці.

Обстеження показало, що у чоловіка були синці на лівій стороні і спотворена зіниця, але найголовніше – деформована райдужна оболонка ока. Лікарі поставили діагноз «травматичний ірідодіаліз». Це вид пошкодження очей, що виникає при тупій травмі райдужної оболонки.



«Око – це неймовірно складна і тендітна структура. Коли щось травмує передню частину ока, райдужка може “від’єднатися”, тобто відірватися від … внутрішньої стінки ока, що призводить до ірідодіалізу», – пояснив доктор Ендрю Івач.

Такі пошкодження можуть привести до серйозних проблем: кровотеча очей, пошкодження кришталика або відшарування сітківки. На щастя, чоловікові дуже пощастило, однак тепер йому доведеться регулярно відвідувати лікарів, щоб травма не привела до повної втрати зору. Як пояснили лікарі, чоловікові провели операцію під назвою «ірідопластіка», щоб спробувати перемістити райдужку. Після цього лікарям вдалося відновити форму зіниці і поліпшити зір.

Читайте також:  “Лікарі їхали на виклик”: “Швидка” влетіла в інше авто

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.