facebook

Уже не дихав: школярі врятували хлопчика, якого зіштовхнув друг у водойму (відео)

На Запоріжжі школяр скинув у ставок 9-річного хлопчика та втік, покинувши його помирати.

Про це розповідає ТСН.

Врятували дитину старшокласники, які відпочивали неподалік. Хлопці почули несамовиті крики на іншому березі водойми.

“Почали кричати: допоможіть! І там руки вгору з води. Ну, Кирило стрибнув перший, а далі всі решта”, – кажуть хлопці.

9-річна дитина, яку вони витягли з води, вже не дихала. Поки одні друзі пояснювали диспетчерам швидкої, як доїхати до водойми, інші намагалися реанімувати потерпілого.

10-класник Вадим був на курсах із першої медичної допомоги, тому знав, що робити.

“Почав робити непрямий масаж серця, серце почало заводитися. І ми перегорнули його на живіт, щоби вода з нього виходила”, – розповів учень школи №3 м. Дніпрорудний Вадим Сухенко.

“Ми зрозуміли, що швидка сюди не доїде, тут немає заїзду. Ми понесли його до гаражів. Несли його на руках, розмовляли із ним, щоби він не заснув – думали, помре”, – пригадує студент Дніпрорудненського індустріального технікуму Сергій Юдін.

Бабуся врятованого розповіла, що того дня малий одразу після школи пішов гуляти з братом, але згодом старші діти підмовили хлопців прогулятися на ставок. Там один із бешкетників штовхнув із містка 9-річного Микиту.

“Він сам не пішов у воду, його штовхнув хлопчик із містка. Ну, вчора прибігла мама, вся в сльозах, в істериці – чому до нас поліція приходила”, – каже бабуся Галина Хасянова.

Коли винуватець інциденту побачив, що накоїв, то втік, лишивши молодшого товариша тонути.

Медики кажуть, що старшокласники фактично витягли малого з того світу, бо лікарі швидкої врятувати хлопчину вже б не встигли.

“З урахуванням температури і часу доїзду, це була б уже біологічна смерть. Якби до п’яти хвилин – ще клінічна смерть. Після – вже непоправні наслідки в організмі відбуваються”, – розповів старший фельдшер бригади Дніпрорудненської швидкої медичної допомоги Віктор Мохонько.

Оперативні та правильні дії рятівників уже відзначили медики та вчителі, а у всіх навчальних закладах містечка напередодні канікул проведуть додаткові бесіди з дітьми щодо безпеки перебування на воді.

Читайте також:  “Заманив у свою квартиру, а там…”: Чоловік згвалтував двох 10-річних хлопчиків. Серед білого дня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.