facebook

Ситуація навколо аеропорту Донецька залишається напруженою, – ОБСЄ

Спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували зменшення бойових дій біля Широкиного, але відзначили напругу біля аеропорту Донецька. На територіях, підконтрольних як уряду, так і “ДНР” і “ЛНР”, зафіксовано танки



im578x383-02

Навколо села Широкиного, що біля Маріуполя, 14 травня було зафіксовано зменшення інтенсивності бойових дій, тоді як ситуація навколо аеропорту Донецька залишалась напруженою. Про це йдеться в звіті спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), опублікованому на їхньому сайті в п’ятницю, 15 травня.

Водночас в Дебальцевому, яке знаходиться на контрольованій “ДНР” території, спостерігачі моніторингової місії зафіксували рух транспортних машин військового типу, зокрема “Урал” і “Камаз”. У центрі з надання гуманітарної допомоги в Макіївці, що також знаходиться на контрольованій “ДНР” території, спостерігачі зустрілись із координатором з надання гуманітарної допомоги від “ДНР”. За його словами, 14 травня більше 100 машин із приблизно 1200 тоннами вантажу перетнули кордон між Україною та Росією.

При цьому спостерігачі наголосили, що, незважаючи на заяви про відведення важкого озброєння, вони помітили танки. Зокрема, представники місії помітили три основні бойові танки на контрольованих урядом територіях, а також по одному танку на територіях, що контролюються “ЛНР” та “ДНР”.

Безпілотник ОБСЄ, який літав на обмеженій території на північ від Широкиного, зафіксував один танк біля контрольованого урядом села Бердянське, два танки біля Орджонікідзе, один біля Гранітного та три біля Авдіївки. В районах польотів також було помічено численні бронемашини.

Також неподалік від пункту перетину кордону “Успенка” в Донецькій області представники місії побачили пофарбовані в білий колір вантажівки з написами “Гуманітарна допомога від Російської Федерації”. 49 вантажівок та одна машина технічної допомоги прямували в сторону Росії, до прикордонного пункту Успенка – Матвіїв Курган.

Читайте також:  Підвісна стеля обвалилася в аеропорту Стамбула, є поранені

Окрім того, 14 травня приблизно о 9:30 – 9:50 за місцевим часом спостерігачі зафіксували конвой із 39 вантажівок із номерними знаками Росії та написами на машинах “Гуманітарна допомога від Російської Федерації”. Машини заїхали до Луганська зі сторони Росії, причому з 39 вантажівок 3 були спрямовані до “міністерства надзвичайних ситуацій ЛНР”, а решта поїхали до трьох складів у Луганську. Як розповіли співрозмовники з “ЛНР” членам місії, до МНС “ЛНР” прибули запчастини до транспортних засобів, а на один зі складів доставили борошно, соняшникову олію та крупи.

джерело http://espreso.tv/news/2015/05/16/sytuaciya_navkolo_aeroportu_donecka_zalyshayetsya_napruzhenoyu____obsye

Шукайте деталі в групі Facebook