facebook

«Євробляхарі» не будуть платити штрафи за нерозмитнені автомобілі? (ВІДЕО)

Плюс для “євробляхарів”. Майже кожний другий українець їздить на автомобілі купленому за кордоном. 23 листопада Президент України підписав закони №8487 та №8488 про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації. Тоді, таке нововведення викликали масу обурень у власників автомобілів на єврономерах. Люди влаштовували протести та водночас розмитнювали свої автівки.

Згідно цього закону, розмитнити авто із єврономерами можна було за пільговими умовами – до 22 лютого, і за загальними, які не передбачають штрафних санкцій, – до 23 травня. Передбачалося, що після цього на власників таких авто почали б накладати штрафи. Та зараз дату початку запровадження штрафів відклали на 24 серпня. За таке рішення проголосували 236 депутатів парламенту.

Відстрочити початок терміну дії закону 2612, який собою мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму, – повідомила голова комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна.

Саме це було однією з вимог “євробляхерів”, які напередодні влаштували протест під Верховною Радою і Кабміном. За даними ДФС, 218 тисяч автомобілів розмитнели у пільговий період, а саме до 22 лютого.

Звичайно такі зміни позитивні, але що буде далі? Поки що нас влаштовує таке рішення, і те мені здається нас почли після мітингу, – каже власник авто на єврономерах

Ми зараз задоволені таким рішенням, вже є певний плюс, але знову ж таки чи не буде після ще нововведень, ніхто не знає, – каже власник “євробляхи”.

Відповідно до закону №8487 та №8488 з 24 травня в Україні мали вступити в дію штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов розмитнення авто. За використання нерозмитненого авто у підприємницьких цілях штраф мав складати 34 тисячі гривень. За повторне порушення закону розмір штрафу зросте до 170 тисяч гривень.

Читайте також:  Три Максимки не повернуться з літа: Тернопільщину сколихнули три дитячі смерті

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.