facebook

“Тісний контакт”: Зеленський провів телефонну розмову з Меркель. Перша заява

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у п’ятницю провела телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обоє підтвердили необхідність повної реалізації Мінських угод.



Як повідомляє “Європейська правда”, про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт. Його коментар з приводу розмови опублікований на сайті німецького уряду.

Основними темами обговорення були двостороннє співробітництво між Німеччиною та Україною, а також внутрішні події в Україні, включаючи ситуацію на сході України, повідомив Зайберт.

“Обидві сторони наголосили на необхідності повної реалізації Мінських домовленостей і зацікавленості в продовженні тісної співпраці у “нормандському форматі”. Вони домовилися з цього та з інших питань підтримувати тісний робочий контакт”, – йдеться у заяві Зайберта.

Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що продовжуватиме переговори в “нормандському форматі”. При цьому він анонсував кадрові зміни у мінських переговорах.

На сайті українського президента також підтвердили факт цієї розмови.

“Володимир Зеленський та Ангела Меркель підтвердили обопільну зацікавленість в активізації зусиль з метою повернення миру на Донбас, у тому числі в рамках Нормандського формату. Були узгоджені перші спільні кроки у цьому напрямку”, – йдеться на сайті глави держави.

Читайте також:  Теракт в Нігерії: дві смертниці підірвали себе в лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.