facebook

Негода на Прикарпатті завдала збитків на понад 400 мільйонів гривень

Заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка назвала попередню вартість відновлення об’єктів, які постраждали від великої води на Прикарпатті.



Вартість збитків Марія Савка озвучила на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо наслідків підтоплень на території західних областей за участі віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

“Ми активно працюємо. На цей час електропостачання відновлено в усіх населених пунктах, газопостачання відсутнє у 73 абонентів”.

Савка повідомила, що органами влади усіх рівнів ведуться відновлювальні роботи на пошкоджених об’єктах, вирішуються питання щодо надання матеріальної допомоги постраждалому населенню.

Резервні фонди обласного та місцевих бюджетів усіх рівнів незначні, однак вони спрямовані на ліквідацію наслідків стихії. Згідно з інформацією, наданою органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, попередня потреба в коштах на відновлення пошкоджених об’єктів становить понад 400 млн гривень.

23 травня Івано-Франківська обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням надати області фінансову допомогу для подолання наслідків стихії.

Віце-прем’єр-міністр пообіцяв, що Уряд невідкладно розгляне це звернення.

Учора Президент Володимир Зеленський видав Указ Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

За інформацією ОДА, на Прикарпатті під час негоди одна особа загинула, 76 – евакуйовано. Було відключено від електропостачання 20 населених пунктів повністю та 12 – частково. Без газопостачання залишилося 1080 абонентів. Один житловий будинок зруйнований, 678 – пошкоджено. Зруйновано та пошкоджено 278 господарських будівель, 8 кілометрів дамб, 37 автомобільних мостів та мостових переходів, затоплено 6136 присадибних ділянок, пошкоджено – 5300 гектарів сільськогосподарських угідь.

Читайте також:  Через водія автобуса, який возить дівчат на панелі, франківський перевізник заплатить штраф

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.