facebook

В Італії туристам виплатять компенсацію за зіпсований через дощ відпочинок

На італійській Ельбі (область Тоскана) запустили привабливий проект, що гарантує гостям острова відшкодування витрат, витрачених на оплату готельних номерів, гостьових будинків і хостелів, якщо під час їх відпочинку піде тривалий дощ, передає RG.

Ініціатива під назвою #ElbaNoRain з’явилася на світ далеко не на порожньому місці. Акція базується на опитуванні, проведеному порталом Visit Elba, який виявив, що 72 відсотки італійців мають звичай цілком довіряти прогнозами погоди і вибирати місце для відпочинку, консультуючись з метеорологами. Проблема полягає в тому, що з огляду на розташування острова Ельба, довгострокові прогнози часто не збуваються.




«Протягом останніх двох років, з 2016 по 2018 рр.., в період з квітня по травень, прогнози погоди часто повідомляли про дощ, але, насправді погода була відмінною і дозволяла гостям повною мірою насолодитися відпочинком»,
— стверджує Клаудіо Делла Лючія, координатор Управління туризму острова Ельба.

Для того щоб виправити цю жахливу несправедливість і не розгубити дорогоцінних туристів, місцева адміністрація ввела таку формулу: в разі, якщо негода протримається більше двох годин в проміжок з 10 ранку до 8 вечора, туристам будуть повністю відшкодовані гроші, сплачені за нічліг. Причому за цією схемою будуть компенсовані всі без винятку затьмарені негодою дні перебування.

Експеримент діятиме до кінця травня. Однак влада не виключає, що продовжать акцію аж до осені, якщо помітять збільшення потоку гостей в цей тосканський куточок Італії, який увійшов колись в історію завдяки Наполеону.

За даними метрологів, травень і червень не будуть занадто балувати Італію сонячними днями, тому мандрівникам ця пропозиція повинна обов’язково припасти до душі.

Читайте також:  Ультралегка доступність: Microsoft випустить новий "антикризовий" планшет

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.