facebook

У Москві не бачать сенсу участі США в “нормандській четвірці”

Представники США проявляли інтерес не тільки до “нормандського формату”, але й до Контактної групи по Україні, заявили в МЗС РФ.

1624740



У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що зрушень у позиції і риториці США щодо України немає, тому сенсу у підключенні американців до “нормандського формату” не бачать. Про це заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, передає Російська газета.

“Ми, зрозуміло, кожен контакт з американськими колегами використовуємо для того, щоб спонукати їх до відмови від деструктивної риторики, а найголовніше, до коректування політики в українському напрямку. Було б перебільшенням сказати, що досягнуті потрібні результати”, – заявив Рябков.

Він зазначив, що у Москві вважають, що тільки прямий діалог між Києвом і “народними республіками” може привести до стабілізації та врегулювання ситуації на Донбасі.

Рябков також заявив, що в ході спілкування представники США проявляли інтерес не тільки до “нормандського формату”, але й до Контактної групи по Україні.

“Прагнення американської сторони приєднатися до роботи у цих форматах я фіксував давно, але ми не бачимо резону і сенсу в цьому. Тому питання залишається риторичним, зараз у цій площині так ситуація не виглядає”, – підсумував представник МЗС РФ.

Нагадаємо, 24 квітня повідомлялося, що Київ виступив за участь США у переговорах у “нормандському форматі”.

Нагадаємо, 13 травня ДНР і ЛНР запропонували свої варіанти реформи Конституції України та проведення місцевих виборів на підконтрольних їм територіях.

Раніше спікер парламенту Володимир Гройсман заявляв, що обговорювати зміни до Конституції будуть тільки із законно обраними представниками Донбасу.

Відзначимо, що зміни до Конституції України були однією з умов мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:  Пара з Італії покинула 15-місячне немовля, народжене сурогатною мамою з України

Шукайте деталі в групі Facebook