facebook

Для скасування віз Україні потрібен контроль над кордоном

Для безвізового режиму Україні необхідно відновити контроль над державним кордоном.

1624769



Ризький саміт “Східного партнерства” має стати майданчиком для прояву солідарності європейських держав з Україною, яка зараз перебуває під тиском війни, вважають члени Європейського парламенту Петрас Ауштрявічюс і Марк Демесмаекер.

“Ми очікуємо скасування віз для українців уже в 2015 році”, – заявили вони на брифінгу в суботу у Києві, повідомляє Український кризовий медіа-центр.

Європарламентарі підкреслили, що скасування візового режиму відбудеться після того, як Україна виконає всі необхідні умови, зокрема запровадить біометричні паспорти й інтегровану інформаційну систему для контролю осіб, які перетинають український кордон, а також прийме міжнародні конвенції з боротьби із організованою злочинністю.

Також для безвізового режиму Україні необхідно відновити контроль над державним кордоном.

Місце України в рейтингу найвпливовіших паспортів світу

“Ми можемо визнати певні адміністративні лінії, враховуючи реальний стан речей, однак не нові кордони. Ми укладаємо угоди з однією єдиною Україною”, – сказав Ауштрявічюс.

Парламентарій навів приклад відносин ЄС з Молдовою: “Ми скасували візи тільки для громадян Молдови. Люди, що проживають у Придністров’ї, могли поїхати до ЄС за умови отримання паспорта громадянина Молдови, і більше 70 тис. людей скористалися цією можливістю. Якщо це вийшло у Молдови, в України є достатньо можливостей, знань і бажання повторити цей успіх”, – сказав Ауштрявічюс.

Раніше сьогодні європейські посли взяли участь у відкритті Дня Європи в Києві. Традиційно з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Святкові заходи з цієї нагоди у столиці триватимуть до 23 травня.

Нагадаємо, 14 квітня повідомлялося, що в більшості держав “шенгену” суттєво зросла кількість візових відмов громадянам України.

Читайте також:  Гройсман про комуналку: Платити більше 20% свого доходу не будете

Шукайте деталі в групі Facebook