facebook

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на прикарпатського чемпіона світу зі сноубордингу

За фактом нападу на 20-річного Михайла Харука з села Ільці Верховинського району, який нещодавно став чемпіоном світу серед юніорів зі сноубордингу, відкрито кримінальне провадження.

Кримінальне провадження відкрито за статтею «умисне легке тілесне ушкодження», пише Фіртка з посиланням на Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

27 травня до Верховинського відділення поліції звернулася мешканка Ільців, яка повідомила, що її 20-річного сина побили під час футбольного матчу.

За словами жінки, 26 травня близько 18 години син не встиг вийти з автомобіля, як проти нього вчинили хуліганські дії: розпилили балончик з речовиною дратівливої дії в обличчя і застосували фізичну силу. У потерпілого діагностували хімічні опіки очей.

За даним фактом поліція розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 125 КК України – «умисне легке тілесне ушкодження».

Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк до двохсот годин або виправні роботи на строк до одного року. Проводяться слідчі дії.

Крім того, за результатами моніторингу ЗМІ та інтернет-мережі, вивчається інформація про те, що компанія молодиків не вперше підходила до постраждалого.

Нібито з метою вимагання коштів у юнака, який цьогоріч досягнув значних успіхів в одному з видів спорту і, на думку вимагачів, «збагатився й повинен ділитися».

Наразі поліція перевіряє цю інформацію. Оскільки відповідних заяв про вимагання зі сторони потеріпілого станом на тепер до поліції не надходило. В разі, якщо ця інформація підтвердиться, цим фактам буде надана додаткова правова кваліфікація.

Справа перебуває на контролі керівництва поліції області.

Читайте також:  Романтична історія під гул моторів: у центрі Франківська юнак оригінально освідчився коханій (ФОТО, ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.