facebook

Життя українців назавжди зміниться з новим законом: “на роботу можна не виходити”

Українцям повідомили приємну новину, тепер у них є можливість прогуляти роботу

Міністерство соціальної політики розробило новий закон, згідно з яким, співробітник може «прогуляти” роботу в тому випадку, якщо йому не виплачують зарплату більше 15-ти днів.

Закон передбачає, що в разі, якщо працівнику затримують заробітну плату більше 15-ти днів, то він може не працювати на весь період затримки. Однак, про це слід попередити власника або уповноважений ним орган у письмовій формі не пізніше, ніж за два робочих дні.

Так, у разі припинення працівником виконання роботи через затримку заробітної плати, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний виплатити працівникові компенсацію в розмірі, визначеному колективним або трудовим договором, але не менше двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) пропорційно тривалості припинення працівником виконання роботи.

«Тимчасове призупинення працівником виконання роботи не може бути підставою для застосування до нього дисциплінарного стягнення»



, – говорить закон.

До тому вже, не допускається тимчасове припинення працівником виконання роботи у випадках, коли відсутність працівника на його робочому місці може призвести до загрози життю або здоров’ю людей, до невиконання завдань, пов’язаних із забезпеченням оборони, безпеки держави та громадського порядку.

«Забороняється тимчасове припинення виконання роботи працівниками (крім технічного та обслуговуючого персоналу) органів прокуратури, суду, Збройних сил України, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, безпеки і правопорядку», – йдеться в законі.

Читайте також:  "Пенсія у цих українців зросте на 570 грн вже скоро": в яких категорій пенсіонерів зростуть виплати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.