facebook

СБУ відмовилася показувати декларацію друга Зеленського, бо є “окремий порядок контролю”

Служба безпеки України офіційно відмовила журналістам в ознайомленні з декларацією про доходи тимчасово виконуючого обов’язки свого голови Івана Баканова.



Про це повідомляє “Українська правда”.

У відповіді від 4 червня від Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю спецслужба посилається на 521 статтю закону “Про запобігання корупції”, яка передбачає “окремий порядок контролю осіб, які займають посади у органах, що здійснюють оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність”.

“Жодних винятків в частині відкритого опублікування декларацій для таких посадовців (навіть тих, хто призначається на посади в СБУ указами президента України) законом не визначено”, − говориться у відповіді.

У СБУ зазначили, що метою вказаної норми є “унеможливлення розкриття” належності таких осіб до вищезазначених органів, персональних даних членів їхніх сімей тощо.

Та додали, що декларації співробітників подаються до внутрішньої автоматизованої системи СБУ, до якої мають доступ співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) як контролюючого органу.

У спецслужбі також не уточнили, чи подав Іван Баканов декларацію до внутрішньої системи.

Читайте також: масова стрілянина у Дніпрі: з’явилися подробиці.

ТЕГИ:

Читайте також:  Зеленський заявив Ердогану, що хоче провести зустріч з очільником Кремля Путіним

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.