facebook

В обласному центрі соціально-психологічної реабілітації порушуються права дітей

В центрі проживає понад 30 дітей, які потрапили в складні життєві обставини.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей, в рамках реалізації національного превентивного механізму, регіональний представник та регіональний координатор Уповноваженого в Івано-Франківській області разом з громадським монітором здійснили повторний моніторинговий візит без попередження до Івано-Франківського обласного Центру соціально-психологічної реабілітації, інформує прес-служба Омбудсмена.

Видатки обласного бюджету на одну дитину в день складають: на медикаменти 0,86 грн., на харчування – 37.83 грн. Передбачені бюджетом видатки на забезпечення одягом та взуттям у 2019 році не фінансувалися ( 730 грн. на одну дитину в рік).

Під час візиту виявлено порушення права дітей на достатній життєвий рівень, що включає в себе достатнє харчування, одяг та житло. Зокрема, приміщення центру потребує поточного, а подекуди і капітального ремонту. В установі не дотримується норма житлової площі на дитину. В одній із кімнат, в якій проживають діти дошкільного віку, на одну дитину припадає тільки три квадратних метри. Також, не всі діти мають приліжкові тумбочки та стільці. Більшість меблів старі та зношені.



В результаті перенаселення, в Центрі порушено право дітей на приватність. Так, дівчата проживають в прохідній кімнаті, а в спальних кімнатах дітей ведеться відеонагляд.

Також виявлено ряд інших порушень прав дітей. Покращення умов проживання дітей неможливе без належного фінансування із місцевого бюджету, однак останнього вкрай не вистачає.

Під час візиту моніторингова група відзначила продовження керівництвом Центру позитивної практики залучення благодійних коштів та співпраці з меценатами.

Про виявлені порушення та недоліки в Центрі після закінчення візиту повідомлено керівництво закладу та надано рекомендації для їх усунення.

За результатами візиту будуть скеровані відповідні акти реагування.

Читайте також:  Івано-Франківщину засипало снігом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.