facebook

Мати-“зозуля”: жінка покинула у квартирі семимісячну дитину і вже кілька тижнів не приходить додому (відео)

Жінка залишила донечку семимісяців саму і третій тиждень не приходить додому.

Інцидент стався у Рівному. На плач дитини прийшла сусідка і забрала немовля до себе. Утім, жінка не вперше зникає, йдеться у ТСН.19:30.

Матері семимісячної Софійки вже третій тиждень немає вдома. Зникла пізно ввечері, залишивши донечку саму у відчиненій квартирі. Сусідка пані Валентина прийшла на плач, каже, що ледь не зомліла, побачивши, в якому стані дівчинка. За кілька годин за дитиною прийшов її рідний дядько. Він разом з дружиною і двома дітьми живуть в тій же квартирі. У його сестри, окрім семимісячної дівчинки, ще півторарічний син. Діти від різних чоловіків, які тут не з’являються.

Тітка покинутих малюків каже, що часто доглядає племінників, бо їхня мати постійно зникає, а бабця дітей на роботі: “У мене своїх двоє дітей. У селі багато городів, треба їздити, щось робити і з дітьми десь погуляти. Я ж не можу постійно з цими дітьми сидіти”.

До сімейного радника Міністерства юстиції України Любові Романюк звернулися стурбовані сусіди. Вони певні, що діти у небезпеці. “Зі слів сусідів, вона приймає наркотики, зловживає алкоголем і періодично зникає”, – розповіла Романюк.

Люди обурені та кажуть, що маленьку Софійку жінка навіть на вулицю не виносить. У поліції, куди порадила звернутися сімейний радник Мінюсту, 24-річну Катерину знають. “Вона тричі притягувалась до адміністративної відповідальності за дрібне викрадення майна. Крім того, двічі притягувалась і до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Також двічі родичі зверталися про її розшук”, – каже речниця ГУ Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

Цього разу родичі на розшук зниклоїне подавали, тож поліція її не шукатиме. У соцслужбі Катерина з дітьми вже стоїть на обліку. “Якщо мама з’явиться, то з нею буде проводитися відповідна робота, складений протокол за адміністративне правопорушення. Також буде розглядатись питання про доцільність позбавлення чи не доцільність позбавлення її батьківських прав”, – пояснив керівник Рівненської служби у справах дітей Андрій Міщеня.

Тепер у службі малюків збираються тимчасово віддати в дитбудинок. Родичі, які поки дивляться за ними, не проти і вже готують документи для вилучення дітей. Самій жінці, коли вона з’явиться, загрожує штраф до 1 700 гривень за невиконання батьківських обов’язків.

Читайте також:  Зробіть репост, допоможіть знайти. Поліція оголосила у розшук зниклу 12-річну дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.