facebook

У Зеленського розказали, за яких умов Україна зніме блокаду з окупованого Донбасу

Зняття блокади з окупованого Донбасу вимагає російська сторона.


Про це у соціальних мережах написала прес-секретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель.

У Зеленського зазначили, що зняти блокаду з окупованих територій можна лише після скасування там “націоналізації та рублевої зони”.

“У зв’язку з чим президент Леонід Кучма зазначив, що якщо таке бажання справді є, то при вирішенні питання скасування рублевої зони, скасування незаконних рішень про псевдонаціоналізацію, ми готові відновлювати питання економічної реінтеграції на умовах повернення в українське правове поле, згідно з мінськими домовленостями”, – підкреслила речниця президента.

Вона додала, що такі домовленості мають відбуватися виключно “у форматі двостороннього руху”.

“Відповідні обмеження, крок за кроком, можуть бути зняті тільки – підкреслюємо – у відповідь на поступове повернення в українське правове поле”, – написала Мендель.

За її словами, для української делегації наріжним каменем є національні інтереси держави, його територіальна цілісність і суверенітет.

“Хочемо принагідно нагадати тим, хто сьогодні почав нагнітати паніку розмовами про капітуляцію, що дві майже капітуляції України в Мінську вже проходили – перша після Іловайська, друга після Дебальцевого. Президент Володимир Зеленський, як всі представники України в ТКГ, навпаки, прагне отримати в Мінську перемогу для України”, – підсумувала Мендель.

Читайте також:  Україна та Угорщина співпрацюватимуть на рівні військових

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.