facebook

Для Зеленського важливо не потрапити у пастку, – МінТОТ про ризики у переговорах по Донбасу

Росія зараз намагається зробити все, аби перевести нормандський формат переговорів у такий, в якому будуть присутні представники окупаційних адміністрацій.



Тому перед президентом Зеленським стоїть важливе завдання: не потрапити у цю пастку. Країна-окупант буде зводити все до того, що Україна має говорити із представниками так званих “ЛНР” і “ДНР”. Таку думку висловив заступник голови МінТОТ Юрій Гримчак в інтерв’ю телеканалу UA TV.

Мені здається, Росія все-таки намагається перевести формат переговорів Росія – Україна – ОБСЄ або Росія – Україна – Німеччина – Франція в формат “ви повинні говорити з так званим ДНР і ЛНР”.

І мені здається, що не потрапити в цю пастку якраз і є те завдання, яке стоїть перед нинішнім президентом України, – пояснив він.

Зазначимо, що раніше озвучену представником України Леонідом Кучмою у Тристоронній контактній групі заяву щодо припинення економічної блокади Донбасу у МінТОТ розкритикували.

Тоді Юрій Гримчак наголосив, що будь-які спроби зняти економічну блокаду і купувати продукцію захоплених бойовиками підприємств підпадають під статтю “Фінансування тероризму”.

Читайте також:  Президент України Петро Порошенко їде в Нью-Йорк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.