facebook

Повна бойова готовність! Сирський виступив із терміновою заявою

У зоні ООС триває загострення. За минулу добу загинули двоє українських військових, п’ятеро отримали поранення і семеро зазнали бойових травм, повідомляє прес-центр ООС.



Бойовики порушували режим тиші 28 разів, з них тричі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 152 та 122 мм артилерії, а також мінометів калібру 120 мм.

Обстріли велися також з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та автоматичної стрілецької зброї.

Двоє військових загинули під час нічного обстрілу позицій ООС 7 червня в районі Новолуганського. Ще одинадцять тоді дістали бойові травми та поранення різного ступеню важкості.

Президент Володимир Зеленський напередодні заявив, що загострення ситуації на Донбасі свідчить “про втрату Росією контролю над найманцями” і висловив сподівання, що Росія відновить цей контроль.

У суботу, 8 червня, ситуацію прокоментував командувач об’єднаних сил Олександр Сирський.

Він заперечив, що командування ООС заборонило своїм підрозділам вести вогонь на упередження, назвавши такі звинувачення “безпідставними”, повідомляє прес-центр ООС.

“Командування об’єднаних сил, зі всією повнотою відповідальності, заявляє, що командири підрозділів об’єднаних сил мають та постійно використовують право застосовувати зброю по противнику за своїм рішенням в разі виникнення загрози життю особовому складу та цивільному населенню, а також виникнення загрози втрати нашої території”, – зазначив пан Сирський.

Він додав, що зброя застосовується адекватно, виходячи з характеру та ступеню загрози.

“Вогонь російських окупантів ніколи не залишається безкарним”, – заявив командувач.

Він додав, що обстріл, внаслідок якого загинули військові вночі 7 червня, “за всіма ознаками” був спланованою операцією противника.

Сирський розповів, що ворожа батарея у складі 4 САУ (самохідних артилерійських установок) 2С1 “Гвоздика” вийшла на заздалегідь підготовлені позиції поблизу житлових будинків.

Читайте також:  Цей день в історії, 18 липня 2016 (ВІДЕО)

Протягом п’яти хвилин противник випустив близько 30 снарядів по українських позиціях та одразу по закінченні вогню перемістився в житлову зону Горлівки.

За даними розвідки, вогонь ворожої батареї корегувався з використанням безпілотника та радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби “Зоопарк»”.

З метою придушення вогню противника об’єднані сили відкриили вогонь з мінометів та інших вогневих засобів по виявленим та плановим цілям, зазначив пан Сирський.

До 3:50 всі ворожі цілі знищили або примусили припинити вогонь, “що свідчить про постійну готовність та спроможність об’єднаних сил надавати гідну та своєчасну відсіч ворогу”, – йдеться в заяві командувача.

“Сили та засоби ООС знаходяться в повній бойовій готовності і дають негайну відсіч агресору”, – підсумував пан Сирський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.