facebook

“Не в ту церкву ходить”: На Буковині дівчину вигнали з власного випускного за те, що ходить в УПЦ

В одній зі шкіл Чернівецької області 9-класниці заборонили приходити на випускний, оскільки вона є віруючою Української православної церкви (ПЦУ).



Про це повідомили в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відзначається, що активіст товариства “ПЦУ” Іванна Петей зібрала батьківські збори 9-го випускного класу Задубровского Навчально-виховного комплексу, на якому батьки учнів проголосували за те, щоб заборонити однокласниці їх дітей Христині Велущак і її мамі приходити святкувати випускний вечір.

Батьки дівчинки неодноразово зверталися в відомства районного та обласного освіти щодо того, що в школі, яку очолює директор Володимир Кокіс, систематично відбувається порушення прав віруючих Української православної церкви. Так, в навчальному закладі оббріхують викладачів і дітей, в класах відбуваються молебні новоствореної Православної церкви України (ПЦУ), розучуються молитви хору ПЦУ, хоча церква відділена від державної влади і освіти в Україні.

В результаті під час випуску 9-класниці Христині довелося стояти в стороні, коли робили спільне фото класу. Святкувати з однокласниками, вчителями та директором вони з мамою не пішли.

“У тебе є все: диплом, вечірня сукня і зачіска. Але якщо ти ходиш в” церкву москалів “(УПЦ) – тоді будеш святкувати вдома”, – так прокоментували в єпархіальній прес-службі інцидент.

Читайте також:  “Негайно пояснити!”: Тимошенко гнівно звернулася до Зеленського. Загроза для України!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.