facebook

Гірськолижний курорт Буковель отримає нове дихання

Невдовзі на найбільшому в Україні гірськолижному курорті Буковель збудують сучасну біатлонну трасу. Новий спортивний комплекс відповідатиме вимогам Міжнародного союзу біатлоністів та буде використовуватись для підготовки збірних команд України. Водночас розвиток туристичної та спортивної інфраструктури сприятиме збільшенню туристичної привабливості курорту.



Іще минулого року Кабінет міністрів України затвердив порядок та умови надання 50 млн гривень субвенції для будівництва біатлонного комплексу в Івано-Франківській області. Згідно із рішенням, головним розпорядником бюджетних коштів визначили Міністерство молоді і спорту України.

Згідно рішення субвенція надається на умовах співфінансування з місцевого бюджету. Водночас збудований комплекс залишатиметься комунальною власністю.

Біатлонну трасу використовуватимуть для підготовки збірних команд України до участі у національних та міжнародних змаганнях, проведення змагань, навчально-тренувальних занять та зборів членів збірних команд України.

Згідно проекту тут передбачено будівництво стрільбища, лиже-ролерної траси, а також усієї супутньої інфраструктури з мостами, автомобільним тонелем, тощо.

Вартість будівництва першої черги біатлонної траси коштуватиме близько 153 мільйонів гривень.

Варто зазначити, наразі тендер щодо будівництва першої черги біатлонної траси перебуває на стадії прекваліфікації. Документи на участь в тендер надали три компанії серед котрих ТОВ «ПБС», ПП «Полтовабудцентр» та ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Водночас, курорт Буковель може похвалитись розвитком не лише спортивної, але й туристичної та бізнес інфраструктури. Тут розташовані 63 гірськолижні траси усіх рівнів складності та 16 витягів з пропускною здатністю майже 35 тисяч осіб на годину. Туристам доступні гірськолижна та сноуборд школа «Bukovel Ski School», велопарк «Bukovel Bike Park», комплекс «VODA day&night club», та інше. Завдяки найбільшому штучному озеру України, котре стало доступне відвідувачам у 2014 році, курорт може запропонувати широкий спектр розваг протягом усього року.

Читайте також:  Італійський кондитер переїхав до Коломиї і відкрив своє кафе (ФОТО)

«Ми щороку спотерігаємо збільшення туристичного потоку в Буковелі. Окрім того, змінюється і структура туристичного потоку – частка іноземців постійно зростає. Якщо минулі роки ми говорили про 17-18% іноземців, то сьогодні можемо говорити вже про 30%. Відтак постійно зростає потреба у якісних мережевих готелях, бренд котрих, а відтак і рівень сервісу, буде знайомий іноземцям», – зазначає Павло Барчук, співвласник готельного комплексу «OsterPlatz».

Тож у Буковелі, зважаючи на постійно зростаючий потік туристів, чималі інвестиції спрямовані на розвиток готельної інфраструктури. Зокрема триває будівництво мережевого апарт-готелю «Premier Resort Hotel» на понад 130 апартаментів. «Ми взяли професійну керуючу компанію, котра є найкращою з точки зору бренд-ціна-якість, розробили спільно з ним продукт, що відповідає усім стандартам сервісу мережі готелів Premier, обрали найкращу локацію, адже туристичний сезон у Буковелі триває усі дванадцять місяців, і будуємо цей продукт. Тобто «Premier Hotels and Resorts» – керуюча компанія, Lev Development – девелоперська компанія котра втілює проект, в свою чергу «Premier Resort Hotel» – проект котрий ми втілюємо під єдиним прапором, тим самим створюючи професійний та якісний продукт для клієнтів», – розповідає Олександр Островський, співласник девелоперської компанії Lev Development.

Варто наголосити, що апарт-готель «Premier Resort Hotel» дозволяє приватній особі стати одним із власником апартаментів та отримувати стабільний дохід від готельного бізнесу. «Апарт-готель, це певною мірою модель власності, за котрої готелем можуть володіти безліч власників. Є великі управляючі компанії, у власності котрих сотні готелів. Ви можете звернутись до них та придбати собі готельний номер в Лондоні, в Нью-йорку, будь де. Це можуть бути двокімнатні, чотирикімнатні апартаменти, або звичайний готельний номер. Ви можете проживати у ньому сплачуючи певні кошти за сервіс, а коли вас не буде там, апартаменти будуть в розпорядженні готельного оператора та зароблятимуть вам дивіденди», – зазначає Олександр Островський.

Читайте також:  Скільки коштує відпочинок в Буковелі 2023-2024

Нагадаємо, Буковель – найбільший гірськолижний курорт України, частка якого, зокрема підйомники, готелі, земля, належить державі. Він розташований неподалік від села Поляниця, Івано-Франківської області, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. Найвища точка курорту — г. Довга — 1372 м. Зимовий сезон може тривати з листопада до квітня. Водночас, на території курорту розташоване найбільше в Україні штучне озеро площею 6,8 га. Завдяки широкому спектру літніх та зимових розваг курорт цікавий туристам протягом усього року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.