facebook

“Просто і швидко”: Як оформити закордонний біометричний паспорт в Україні у 2019 році

Літо-найпрекрасніша пора для відпусток і подорожей за кордон. І щоб не перетворити свій відпочинок у головний біль, варто підійти до цього питання заздалегідь, так як оформлення документів займе якийсь час. Головні три речі, які не можна забувати в метушні перед відрядженням і відпочинком за кордоном: гроші, квитки і закордонний паспорт.


Оформлення біометричного закордонного паспорту в 2019 році пройде ще швидше і зручніше. Функціонал сервісу збільшився: зараз одночасно із записом в електронну чергу і онлайн оплатами, є можливість подати заяву на онлайн-сервіс dmsu.gov.ua або kmu.gov.ua, вказавши свої персональні дані. У самій же формі буде ще й список документів, які обов’язково потрібно взяти з собою під час візиту до підрозділу міграційної служби.

Надалі Вам залишиться тільки сфотографуватися і відсканувати відбитки пальців в міграційній службі. За письмовою заявою власника паспорту, може бути внесена додаткова інформація (група крові, сімейний стан, тощо).

Незалежно від місця проживання і реєстрації, біометричний закордонний паспорт можна замовити в будь-якому підрозділі міграційної служби. Також документи приймуть в ЦНАП, ДП «Документ» і сервісний центр «Паспортний сервіс». Зібрати всі потрібні документи для оформлення закордонного паспорту не складе великих труднощів.

ОНЛАЙН-АНКЕТА ПОМІТНО ЗЕКОНОМИТЬ ЧАС

Як оформити біометричний закордонний паспорт через онлайн-сервіс:

Подати заяву на онлайн-сервіс dmsu.gov.ua або kmu.gov.ua.
Вибрати необхідний підрозділ ДМС, дату і час бажаного візиту.
Внести персональні дані і підтвердити запит через СМС.
Попередньо сплатити онлайн адміністративний збір-за бажанням.

Роздрукувати форму з QR-кодом і перелік документів, які необхідно мати з собою під час візиту до підрозділу міграційної служби (оригінали та ксерокопії).

Відвідати підрозділ ДМС в зазначений час, надати працівникові QR-код і оригінали документів.

Читайте також:  Такого ви точно не очікували! Партії, які пройдуть у Раду – приголомшливі дані соціологів

Оформлення біометричного закордонного паспорту в міграційній службі:

Звернутися до підрозділу Державної міграційної служби.

Принести пакет потрібних документів: паспорт громадянина України / свідоцтво про народження, ІПН, якщо є, попередній документ для виїзду за кордон.

Сплатити консульський збір: 557,32 грн. (304, 32 грн. — за екземпляр біометричного паспорту (чіп, бланк); 253 грн. — адміністративна послуга) або 810,32 грн — термінова видача біометричного закордонного паспорту (протягом 7 днів). Стандартна видача біометричного закордонного паспорту відбувається — 20 днів.

Термін в 10 робочих днів — розглядається в разі виїзду на ПМЖ за кордон іноземцями усиновленої дитини (громадянина України). Одночасна подача заяви про оформлення на постійне проживання за кордон або оформлення заяви-анкети в закордонній дипломатичній установі України — до 3 місяців. Найшвидшим вважається термін до 3 робочих днів — термінова необхідність виїзду за кордон, пов’язана з нагальною потребою в лікуванні, смертю родича, який проживав за кордоном, або супровід важкохворого.

Термінове оформлення закордонного паспорту проводиться тільки за наявності документів, що підтверджують необхідність термінового виїзду за кордон. Термін відліку оформлення з наступного дня з подачі заяви!

Заповнити заяву-анкету на отримання закордонного паспорту.

Сфотографуватися. Фото роблять прямо на місці, за винятком дітей до 12 років і людей з обмеженими можливостями, з відсутністю можливості подати документи самостійно (надається відповідна довідка). В цьому випадку фото можна принести з собою: одну — розміром 10х15 см і дві кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см.

Пройти сканування відбитків пальців і поставити оцифрованний підпис.

Необхідні документи для дорослих:

заява-анкета (оформляється на місці)
паспорт громадянина України (оригінал та 2 ксерокопії).
ідентифікаційний код (оригінал і одна ксерокопія).
квитанція про оплату арбітражного збору.
старий закордонний паспорт (якщо є).

Читайте також:  15-річна дівчинка-підліток поховала заживо свого новонародженого малюка: її врятувала собака

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.